Sunday, 7 July 2013

kenapa saya dan SHAKLEE??

Salam..


Alhmdulilah saya dah start bisnes dengan SHAKLEE..tapi kenapa Shaklee yer bukan produk lain?nila jawapan saya...
Saya sebenarnya dah lama mengamalkan produk ini...sejak saya bekerja, susu badan semakin berkurangan, Aimi Sofia pula tak mahu langsung susu botol, dan die alergik pada susu lembu..pening saya pikir cmner nak tambahkan susu..nak minum susu saya tak boleh, sebab aimi dah alergik, milo pon same..horlick pon beri kesan jugak..pernah saya minum susu, dan aimi pulak menyusu badan, kesan dalam 20mint die akan muntah2 sampai lembik..kes yang sama juga sebenarnya Aimi Admit hospital..muntah dan berak..mase tu x tahu lagi ape punca sebenarnya..risau bukan kepalang mase tu...kali kedua aimi admit hospital sebb yang sama juga..doc pon tak boleh nak cakap disebabkan ape..cume ckap sakit perot atau ade jangkitan pada perot..kemudian saye buat eksperimen sendiri....barulah dapat tahu yang aimi sofia alergik pada susu lembu..


Tak lama saya pon ambil Suplement Shaklee..hanya dengan TRIAL pek saja saya dah sangat2 berpuas hati..susu sangat banyak. sampaikan Aimi tersedak2..hehe..Alahmdulilah..dan skang masih lagi menyusu badan,,Aimi dah Setahun 5Bulan..sekarang saya ambik full pack tahan lama sket..


MAHAL KAN SHAKLEE??KESANNYA LAGI MAHAL!
Pda mulanya saye pon sayang duit saya nak beli..tapi bile dah beli KESAN nya lebih mahal dari harganya..memang pada mulanya banyk guna duit..tapi sebenarnya boleh tahan sampai ke 4bulan kalo termiss makan..skali modal dalam masa 3-4 bulan boleh tahan..sangat puas hati..duit x jadi masalah bila kita berpuas hatikan?saya pulak sejak ade anak memang tak lena tidur..slalunya pukul 3pagi saya dah terjaga dan x boleh tido..x tahula ape masalahnya..bila Ambil produk ni..saye boleh tido malam dengan lena..Aimi juga tido lena malam Memang sangat bersyukur terbuka hati nak beli produk ni..memang x kan putus makan la..saye mesti makan punya..


Masalah lain sejak melahirkan, mengalami keputihan yang agak teruk jugak..saye ambil Alfalfa..Alhmdulilah..memang hilang..x tipu punya..hilang sungguh..gatal2 pon x ade..senang hati betol..Alfalfa juga merapatkan bahagian intim wanita..hehe..setiap ibu2 mesti risau kalo dah x "rase' macam dulukan..same jugak saye.lepas makan Alfalfa Alhamdulilah hubungan suami istri mesra suami pon puas hati..hehe..

KESIMPULAN
saye hanya ingin share dengan anda semua betapa hebatnya kesan produk ini pada tubuh badan..saya juga nak bagitahu yang ibu-ibu diluar sane agar mencuba dahulu dengan trial pek barulah anda merasa ok ke tidak..tapi rata2 yang makan produk ni suma kate bagus dan berpuas hati..saya juga mcam yang lain2..sangatberpuas hati..

PENTING!
Bila tubuh badan kita mengambil suplemat tambahan, kita juga wajib minum air sekurang2nya 3L sehari..masa mula2 saya minum x smpai 1 botol..kesannya saya cepat mengantuk nak tido jek..diingatkan jika anda mengambil apa2 suplement skalipon memang kene byk miuinum air..barulah badan kita berasa cergas..ibaratnya mengaul gula dalam air..semakin banyak air semakin senang gula nak larutkan??
bergitulah ceritanya..

semoga perkongsian ni berguna untuk anda semua..

salam

No comments:

Post a Comment