Thursday, 4 July 2013

Blog kembali aktif...DuDuk Rumah Penat Tak??

Assalamualikum..

Alhamdulilah...hampir setahun jugak saye tak update belog..disebabkan dah jadi suri rumah sepenuhmasa, jadi nak berbelog juga tiada masa, tapi masalah sebenar adalah tak de internet...hehehe

Ramai yang bertanya, kerja atau dudk rumah lagi best??ni soalan cepumas bagi ibu-ibu yang dah tak berkerja..mesti ade timbul soalan ni..jadi kene siap-siapkan jawapan awal-awal..

Secara peribadi saya dah berkampung di rumah dekat 10bulan, Alhamdulillah tiada masalah ape2..pada mula-mula memang agak stress sebab duduk rumah sepanjang hari dengan anak-anak..makan tido kemas rumah, lipat kian sidai kain menyapu, basuh pinggan,basuh baju..haaa tula rutin harian saye sekarang...mase mula2 tu memang agak kelam kabut skang dah boleh kendalikan masa..bila masa nak mandi, nak masak, makan..anak-anak bangun makanan dah siap..fuh..memang penat..ingat duduk rumah tak penat.?baru anak dua ni..blom 4 ke 5..hehe..

Bila dah duduk rumah macamni barulah terpikir tentang mak kite dulu..lagi la penat, dengan tiada kemudahan..semua pakai tangan..gila la..respect orang dulu..sebab tu dorang kekal sehat sepanjang mase..dorang bila tak buat keje sakit-sakit badan..kite pulak terbalik..buat keje sikit dari kepala smpai ke kaki sume dok sakit..betol x?hehe

anak-anak suke sangat bila saye tak kerja..dan sekarang x boleh berpisah, kalo saye tak de depan mate bila bangun tido menangis macam tak jumpe 4tahun...hehe..macam2..tapi semua tu buat saye happy duduk rumah..sakit sehat anak2 sume dijaga sendiri..

Rezeki datangnya dari Allah, Walaupon saye sudah tidak berkerja, tp rezekei memang cukup untuk kami 4 beranak makan..Alhamdulilah sangat2..dan saye juga telah swicth Off kan segala napsu serakah berbelanja online..hehehe..kalo tak memanglah kering kontang...

Sekarang baru nak berjinak-jinak dengan Bisnes Online..InsyaAllah akan datang... saye akan post pada entri yang akan datang dengan lebih detail..

Sekian...
Wasalam


No comments:

Post a Comment