Thursday, 4 July 2013

Atasi Masalah Selesema Anak...Aimi Sofia budak Hingusan..

Salam..

Masalah Jerebu kian reda..di Johor pon dah kurang..cume penyakit tak baik-baik lagi ni...saye anak beranak baru baik dari demam 'pakage' batuk selesama sume..memang lepak..bila anak-anak x sehat mak bapaknye gelabah macam hape...risaukan..


                             


Aiman dah baik, cume Aimi je yang selesama dekat 2minggu x baik lagi...sekarang sambung makan antibiotik dan ubt selesama..

semalam ada bace tentang msalah Flu..cara atasinya dengan menggunakan minyak yuyee atau viks..x kisah janji minyak yang berangin, sapukan di bahagian tulang belakang ank..bahagian antara tulang belikat dengan punggung..gosokkan disitu dan selawat...InsyaAllah akan kering..lakukan dengan kerap...tapi jangan sapu banyak2 pulak..pijar karang..hehee



Risau sebenarnya tgok Aimi dok gosok2 idung..kadang terjilat jugak hingusnye..sempat lagi tu...heheh..



Masa kecik buat formula kunyit + kapor sapukan pada hidung anak...mase baby je boleh buat mcam ni..boleh bedung tangannye yang asyik nak gosok2 hidung...tapi sekarang dah tak boleh daahh..die dah kebal and kuat..jadi kene gunakan cara lain..

Malam tadi baru start buat gosok kan pada bahagian belakang..sekarang pukul 11.30pagi tiada lagi lelehan hingus..amazing skejap..hehe...katenye urat hidung ade di belakang tulang belikat tu..jadi kite pon buat jela..gosokkan secara perlahan2...InsyaAllah semuanya akan baik...

      
     Eiii..budak Hingusannn


semoga Info ni berguna untuk anda!..hehe

No comments:

Post a Comment