Monday, 8 July 2013

Doa Bayi Dalam kandungan :) Khasiat Set Kehamilan untuk bayi ...

Salam,



Ketika mengandung dahulu, doa tak putus2 saya panjatkan agar bayi y saya kandung sempurna dan cukup sifat, sihat, comel :) dan doa yang baik-baik..pasti ibu2 risau dengan tahap kesihatan bayi dalam kandungan, yelah..kita x nampak die kat dalam..kita cume tahu die aktif dengan merasai pergerakannya dalam perot..hehe..comel sangat kan..satu anugerah yang tak ternilai dengan merasai tendangan bayi sewaktu dalm kandungan..

Doa Ibu pastinya mustajab..oleh itu janganlah kita berhenti doa untuk anak kita, walaupon mereka dah dewasa...semoga mereka dalam lindungan Allah...di bawah ni as share kan doa yang paling mustajab untuk ibu2 yang hamil  ..



:: Doa Ketika Bayi Dalam Kandungan ::

-بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

"Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.
Ya Allah, rupakanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepadaMu dan kepada rasulMu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudahdan selamat.

Ya Allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna dan berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah, panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadis dengan berkat Nabi Muhammad s.a.w dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam"

               


       

anak yang comel dan sihat adalah idaman setiap ibu...

Untuk mendapatkan bayi yang sempurna dari fizikal dan jasmani, teknik pemakanan juga memainkan peranan yang sangat penting..apabila ibu makan makanan yang kurang berkhasiat si kecil juga turut dapat zat yang kurang khasiat..jadi ibu2 perlulah banyk makan khasiat..

SHAKLEE adalah sumber supplement terbaik ibu2.. dibawah ini terdapat SET Ibu mengandung mengikut trimester:


Apakah kelebihan yang terdapat pada Set Kehamilan Shaklee?

  • B Complex mengandungi asid folik di dalam melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang.
  • Asid folik jga menghalang ibu dari risiko kanser dan strok
  • Vita-Lea Shaklee, mengandungi zat besi yang tinggi mengelakkan masalah anemia dan kekurangan sel darah merah.
  • Zat besi juga berperanan untuk memastikan bayi mendapat semua zat dari makanan ibu, jadi ini akan mengurangkan risiko bayi pra matang dan masalah bayi kurang berat badan
  • Vitamin C yang mencukupi akan membantu mengurangkan risiko terkena demam atau selsema, satu biji Vita-C Shaklee bersamaan 71/2 biji buah oren. Banyakkan....
  • Omega Guard Shaklee mengandungi DHA tinggi untuk membantu perkembangan otak bayi
  •  Ostematrix Kalsium adalah salah satu mineral yang penting untuk ibu mengandung. Ostematrix adalah kalsium-magnesium yang membantu sistem saraf, otot dan peredaran darah si ibu, juga mengelakkan kekejangan yang sering berlaku pada ibu-ibu hamil
  • Juga membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat bagi ibu dan bayi
  • Energizing Soy Protein(ESP) adalah makanan berindek glisemik rendah, jadi dapat memberikan tenaga yang berpanjangan kepada ibu.
  • Juga kandungan protein tulen ESP juga akan menghasilkan sel-sel kulit yang baru, jadi kulit ibu tampak lebih cantik dan kulit anak yang bakal lahir pun akan jadi halus, mulus dan gebu sangat.
hasilnya..kulit putih gebu dan bersih..InsyaAllah..
anak-anak saya..harta saya dunia akhirat..
Aiman Hariz & Aimi Sofia

Semoga jadi anak yang soleh dan solehah
dan menjadi yang terbaik dikalangan yang terbaik amin..

Anda berminat? Sila hubungi:
Asmiza
Shaklee ID: 972135
FB: As Kristal Online 
SMS/whatsapp : 017-7669956

Sunday, 7 July 2013

SET PENYUSUAN SHAKLEE..ibu-ibu pasti puas hati!

Salam..

Untuk ibu-ibu comel di luar sana as nak kongsikan set ibu menyusu paling Asas..
set ini memang mudah dan hasilnya sangt optimum..ramai ibu2 diluar sana cari set ni..
Alfalfa popular sebagai milkbooster bagi ibu -ibu yang menyusukan anak. Selain itu, ianya boleh bertindak sebagai detox badan kita dari toksin badan. -ESP membantu mempercepatkan pengeluaran susu 
Gabungan terbaik ESP + Alfalfa boleh membantu memberikan kualiti susu ibu yang baik untuk anak anda.




SET 3M 
lengkap menyusu..kalo minum yang ni memang stanby beli peti sejuk khas la..hehhee..memang special sangat...InsyaAllah..



Set Menyusu B
set ini juga ramai ibu2 diluar sana cari..SET budjet ni..hasilnya tidak mengecewakan..kalo tambah dengan ESP lagi meriahhh..

SET E
Set ini memberi kesan dengan cepat..



SET PANTANG & MENYUSU
set mudah bagi ibu bersalain..ramai ibu2 memuji set ini kerana mereka berasa ringan badan dan seperti bukan dalam pantang..haaa..hebat sungguh..

Anda berminat? Sila hubungi:
As
Shaklee ID: 972135
FB: As Kristal Online 
SMS/whatsapp : 017-7669956

kenapa saya dan SHAKLEE??

Salam..


Alhmdulilah saya dah start bisnes dengan SHAKLEE..tapi kenapa Shaklee yer bukan produk lain?nila jawapan saya...
Saya sebenarnya dah lama mengamalkan produk ini...sejak saya bekerja, susu badan semakin berkurangan, Aimi Sofia pula tak mahu langsung susu botol, dan die alergik pada susu lembu..pening saya pikir cmner nak tambahkan susu..nak minum susu saya tak boleh, sebab aimi dah alergik, milo pon same..horlick pon beri kesan jugak..pernah saya minum susu, dan aimi pulak menyusu badan, kesan dalam 20mint die akan muntah2 sampai lembik..kes yang sama juga sebenarnya Aimi Admit hospital..muntah dan berak..mase tu x tahu lagi ape punca sebenarnya..risau bukan kepalang mase tu...kali kedua aimi admit hospital sebb yang sama juga..doc pon tak boleh nak cakap disebabkan ape..cume ckap sakit perot atau ade jangkitan pada perot..kemudian saye buat eksperimen sendiri....barulah dapat tahu yang aimi sofia alergik pada susu lembu..


Tak lama saya pon ambil Suplement Shaklee..hanya dengan TRIAL pek saja saya dah sangat2 berpuas hati..susu sangat banyak. sampaikan Aimi tersedak2..hehe..Alahmdulilah..dan skang masih lagi menyusu badan,,Aimi dah Setahun 5Bulan..sekarang saya ambik full pack tahan lama sket..


MAHAL KAN SHAKLEE??KESANNYA LAGI MAHAL!
Pda mulanya saye pon sayang duit saya nak beli..tapi bile dah beli KESAN nya lebih mahal dari harganya..memang pada mulanya banyk guna duit..tapi sebenarnya boleh tahan sampai ke 4bulan kalo termiss makan..skali modal dalam masa 3-4 bulan boleh tahan..sangat puas hati..duit x jadi masalah bila kita berpuas hatikan?saya pulak sejak ade anak memang tak lena tidur..slalunya pukul 3pagi saya dah terjaga dan x boleh tido..x tahula ape masalahnya..bila Ambil produk ni..saye boleh tido malam dengan lena..Aimi juga tido lena malam Memang sangat bersyukur terbuka hati nak beli produk ni..memang x kan putus makan la..saye mesti makan punya..


Masalah lain sejak melahirkan, mengalami keputihan yang agak teruk jugak..saye ambil Alfalfa..Alhmdulilah..memang hilang..x tipu punya..hilang sungguh..gatal2 pon x ade..senang hati betol..Alfalfa juga merapatkan bahagian intim wanita..hehe..setiap ibu2 mesti risau kalo dah x "rase' macam dulukan..same jugak saye.lepas makan Alfalfa Alhamdulilah hubungan suami istri mesra suami pon puas hati..hehe..

KESIMPULAN
saye hanya ingin share dengan anda semua betapa hebatnya kesan produk ini pada tubuh badan..saya juga nak bagitahu yang ibu-ibu diluar sane agar mencuba dahulu dengan trial pek barulah anda merasa ok ke tidak..tapi rata2 yang makan produk ni suma kate bagus dan berpuas hati..saya juga mcam yang lain2..sangatberpuas hati..

PENTING!
Bila tubuh badan kita mengambil suplemat tambahan, kita juga wajib minum air sekurang2nya 3L sehari..masa mula2 saya minum x smpai 1 botol..kesannya saya cepat mengantuk nak tido jek..diingatkan jika anda mengambil apa2 suplement skalipon memang kene byk miuinum air..barulah badan kita berasa cergas..ibaratnya mengaul gula dalam air..semakin banyak air semakin senang gula nak larutkan??
bergitulah ceritanya..

semoga perkongsian ni berguna untuk anda semua..

salam

Thursday, 4 July 2013

Atasi Masalah Selesema Anak...Aimi Sofia budak Hingusan..

Salam..

Masalah Jerebu kian reda..di Johor pon dah kurang..cume penyakit tak baik-baik lagi ni...saye anak beranak baru baik dari demam 'pakage' batuk selesama sume..memang lepak..bila anak-anak x sehat mak bapaknye gelabah macam hape...risaukan..


                             


Aiman dah baik, cume Aimi je yang selesama dekat 2minggu x baik lagi...sekarang sambung makan antibiotik dan ubt selesama..

semalam ada bace tentang msalah Flu..cara atasinya dengan menggunakan minyak yuyee atau viks..x kisah janji minyak yang berangin, sapukan di bahagian tulang belakang ank..bahagian antara tulang belikat dengan punggung..gosokkan disitu dan selawat...InsyaAllah akan kering..lakukan dengan kerap...tapi jangan sapu banyak2 pulak..pijar karang..hehee



Risau sebenarnya tgok Aimi dok gosok2 idung..kadang terjilat jugak hingusnye..sempat lagi tu...heheh..



Masa kecik buat formula kunyit + kapor sapukan pada hidung anak...mase baby je boleh buat mcam ni..boleh bedung tangannye yang asyik nak gosok2 hidung...tapi sekarang dah tak boleh daahh..die dah kebal and kuat..jadi kene gunakan cara lain..

Malam tadi baru start buat gosok kan pada bahagian belakang..sekarang pukul 11.30pagi tiada lagi lelehan hingus..amazing skejap..hehe...katenye urat hidung ade di belakang tulang belikat tu..jadi kite pon buat jela..gosokkan secara perlahan2...InsyaAllah semuanya akan baik...

      
     Eiii..budak Hingusannn


semoga Info ni berguna untuk anda!..hehe

Blog kembali aktif...DuDuk Rumah Penat Tak??

Assalamualikum..

Alhamdulilah...hampir setahun jugak saye tak update belog..disebabkan dah jadi suri rumah sepenuhmasa, jadi nak berbelog juga tiada masa, tapi masalah sebenar adalah tak de internet...hehehe

Ramai yang bertanya, kerja atau dudk rumah lagi best??ni soalan cepumas bagi ibu-ibu yang dah tak berkerja..mesti ade timbul soalan ni..jadi kene siap-siapkan jawapan awal-awal..

Secara peribadi saya dah berkampung di rumah dekat 10bulan, Alhamdulillah tiada masalah ape2..pada mula-mula memang agak stress sebab duduk rumah sepanjang hari dengan anak-anak..makan tido kemas rumah, lipat kian sidai kain menyapu, basuh pinggan,basuh baju..haaa tula rutin harian saye sekarang...mase mula2 tu memang agak kelam kabut skang dah boleh kendalikan masa..bila masa nak mandi, nak masak, makan..anak-anak bangun makanan dah siap..fuh..memang penat..ingat duduk rumah tak penat.?baru anak dua ni..blom 4 ke 5..hehe..

Bila dah duduk rumah macamni barulah terpikir tentang mak kite dulu..lagi la penat, dengan tiada kemudahan..semua pakai tangan..gila la..respect orang dulu..sebab tu dorang kekal sehat sepanjang mase..dorang bila tak buat keje sakit-sakit badan..kite pulak terbalik..buat keje sikit dari kepala smpai ke kaki sume dok sakit..betol x?hehe

anak-anak suke sangat bila saye tak kerja..dan sekarang x boleh berpisah, kalo saye tak de depan mate bila bangun tido menangis macam tak jumpe 4tahun...hehe..macam2..tapi semua tu buat saye happy duduk rumah..sakit sehat anak2 sume dijaga sendiri..

Rezeki datangnya dari Allah, Walaupon saye sudah tidak berkerja, tp rezekei memang cukup untuk kami 4 beranak makan..Alhamdulilah sangat2..dan saye juga telah swicth Off kan segala napsu serakah berbelanja online..hehehe..kalo tak memanglah kering kontang...

Sekarang baru nak berjinak-jinak dengan Bisnes Online..InsyaAllah akan datang... saye akan post pada entri yang akan datang dengan lebih detail..

Sekian...
Wasalam