Thursday, 26 April 2012

Naturactor Foundation...sangat Cun habes! VN Cosmetic memang superb!!

Salam sume..setelah lama membelek-belek muka, puas hati jugak setelah gunakan produk VN cosmatic tu..cume kene rajin sapu malam-malam..aku ni kadang rajin, kadang malas..bintik-bintik hitam dah semakin pudar, tp masih ade lagi menetap kat citu..haish!..agaknya dah mintak status warnagenegara nak menetap kat citu..ewah!..x dapat hokeyy..pas ni kene usaha lebih lagi dan sapu krim tu tebal2..hambekk kau..haa, pas tu aku jugak yang kene tahan pedih muke.padan muke aku..hehee..

ni nak cerita pasal satu produk dari Jepon iaitu Naturactor..dia ade dua, 1 jepon dan 1 lagi dari china..mane-mane pon same lah..tp dari Jepon aku perhatikan memang agak mahal sikit dari yang china..ade jugak mencecah 70 hengget..jd kalo nak beli kene banyak la survey kat internet mane lagi berbaloi-baloi..hehe..

Dan seperti biasa tempat shopping ku di Purple Borong Kosmetic ..memang berpatutan harganya dari yang lain-lain..



KOD PILIHAN:
140 : for chinese skin - pink undertone
141 : for chinese & fair malay skin - yellow undertone
150 : for dark malay & indian
151 : for medium skin - yellow undertone, easy to match with chinese &
malay skin
152 : for malay skin - yellow undertone
153 [dark brown] : for shading
161 [yellow] : corrector for reddish skin
171 [green] : corrector for reddish skin

Famous code is 141, 140 & 151.
140 is for lighter skin colour. (warna kulit yang cerah)
141 is for natural skin colour. (warna kulit yang natural)
151 is for tanned pinkish skin colour. (warna kulit yang sederhana kemerahan)


Top of Form
NATURACTOR COVER CREAM MERUPAKAN FOUNDATION YANG DAPAT MENUTUP SEMUA CELA-CELA DI WAJAH...
KELEBIHAN NATURACTOR COVER CREAM
Anti kilauan / tidak berminyak.
100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
  Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai
foundation
Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
Long lasting & tahan sehingga 12 jam
Tidak menutup pori-pori
  Sering diguna pakai oleh makeup artis professional



aku pakai yang ni kod 130..warna paling cerah!..perasan makkk cerah benor..hehe

cara pakai senang je...basahkan span pas tu tenyeh-tenyeh la kat muke ibaratnya tenye pemadam kat muke..hehe..yang penting jangan guna tebal sangat, nanti kesannya pelik pulak..

bila dah seratakan dimuka, barulah gunakan compact powder, yang ni nak ceramah sikit..bila dah gunakan foundation yang cerah, JANGAN sesekali gunakan bedak debu, or compact powder or segala bedak yang cerah..sebaliknya gunakan compact powder yang sama dengan warna kulit...seeloknya gunakan kuning langsat or sawo matang..aku pakai yang ni


ok..gambar tak clear lah!..
jenama Maybelline Clear Smooth Extra
SAND BEIGE

Warna ni memang sesuai dengan semua kulit kat Malaysia..jadi kat sini dia boleh balance dengan color foundation yang cerah tadi..ni teori akulah..haha..pandai-pandai sendiri jekk..kikiki

Hasilnya?? meh ler tengok..aku tak edit langsung taw!!..

ok

tipu..

edit sikit jek..hahahha

tu pon nak kasi flawlesssss lebih..kasi cahaya perlindungan sikit..kikiki



kulit Album yang doplohlima..haha


ecececece..nyampah mak!

eyeliner jek pakai..maskara x pakai sebab x jumpe mane Aiman campak arituh..hahaha


 bagi aku, ok sangat pakai foundation ni, dah x yah susah-susah nak sapu conlcear bagai..skali sapu je dah licin muke..hehhee..memang tahan foundation nih..dari pagi sampai petang kalo pakai muke berminyak sikit jek..takde pulak melekit..seb baik jumpe foundation yang hebat ni..hehehe...jimat duit jugak sebab x payah nak beli conclear..

selain tu as jugak menjaga kulit muka, kalo muke x jaga sush jugak nak tutup liang2 yang terbukak luas..yelah semakin meningkat usia liang2 pori juga terbukak luas..bintik2 hitam dah beranak pinak, tanda2 jeragat juga dah muncul..*bagi warning tu..tumbuh kecik2 jek..kalo x amalkan cara yang betol memang susah nak ilang..orang tgok macam kulit terbakar jek..


 korang boleh tengok dan bezakan ..hasilnya dalam hanya 2 minggu sahaja..hehe..emmang berbaloi sangat..bintik2 hitam dah merata tumbuh, jeragat pon ade tuh..fuhhh..risau bukan kepalang hati nih..jadi cepat2 dapatkan produk ini..


 wah..murahnya!! 50 hengget jek?termurah di pasaran ni..free postage lagi!..gilak la..mane nak dapat kan..hehehe..

 haaaa..As ambik set ni masa mula2..memang lagi cepat kesannya..dalam seminggu muka dah nampak cerah dan kilat2 sikit..best seyyy..hehe



 ni hasil beberapa bulan lepas pakai prduk VN Cosmetic..puas hati saye!!hehee
Muke Aimi sofia lain benor sekarang nih..


As dah setahun gunakan produk ni...Hasilnya sangat berpuas hati dan berbaloi sangat, x payah nak pakai bedak tebal2 sgt...pakai cikit2 pon dah ok..muke nampak natural jek..

jadi cepat2 order gan as yer..
sms/whatsApp;
asmiza 017-7669956

k bye!




5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. ain pon pkai foundation nie...sgt sgt superB...kekekee...puas aty sgt...segala cela kt muka mmg dia tutup.. :)

    ReplyDelete
  3. saya pun pakai foundation ni :D

    ReplyDelete
  4. Salam & Hi everyone,

    sesiapa yg berminat nk masuk contest PRODUCT REVIEW and boleh menang GIFT VOUCHER NATURACTOR up to RM180, boleh try masuk kt this link ya :)

    ALl the best!

    http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/2013/06/contest-product-review-contest-by.html

    ReplyDelete
  5. Patutlah pakai muke jd pinkish..pdhl xpkai blusher pun..tp hasil mmg terbaik

    ReplyDelete