Thursday, 26 April 2012

Naturactor Foundation...sangat Cun habes! VN Cosmetic memang superb!!

Salam sume..setelah lama membelek-belek muka, puas hati jugak setelah gunakan produk VN cosmatic tu..cume kene rajin sapu malam-malam..aku ni kadang rajin, kadang malas..bintik-bintik hitam dah semakin pudar, tp masih ade lagi menetap kat citu..haish!..agaknya dah mintak status warnagenegara nak menetap kat citu..ewah!..x dapat hokeyy..pas ni kene usaha lebih lagi dan sapu krim tu tebal2..hambekk kau..haa, pas tu aku jugak yang kene tahan pedih muke.padan muke aku..hehee..

ni nak cerita pasal satu produk dari Jepon iaitu Naturactor..dia ade dua, 1 jepon dan 1 lagi dari china..mane-mane pon same lah..tp dari Jepon aku perhatikan memang agak mahal sikit dari yang china..ade jugak mencecah 70 hengget..jd kalo nak beli kene banyak la survey kat internet mane lagi berbaloi-baloi..hehe..

Dan seperti biasa tempat shopping ku di Purple Borong Kosmetic ..memang berpatutan harganya dari yang lain-lain..



KOD PILIHAN:
140 : for chinese skin - pink undertone
141 : for chinese & fair malay skin - yellow undertone
150 : for dark malay & indian
151 : for medium skin - yellow undertone, easy to match with chinese &
malay skin
152 : for malay skin - yellow undertone
153 [dark brown] : for shading
161 [yellow] : corrector for reddish skin
171 [green] : corrector for reddish skin

Famous code is 141, 140 & 151.
140 is for lighter skin colour. (warna kulit yang cerah)
141 is for natural skin colour. (warna kulit yang natural)
151 is for tanned pinkish skin colour. (warna kulit yang sederhana kemerahan)


Top of Form
NATURACTOR COVER CREAM MERUPAKAN FOUNDATION YANG DAPAT MENUTUP SEMUA CELA-CELA DI WAJAH...
KELEBIHAN NATURACTOR COVER CREAM
Anti kilauan / tidak berminyak.
100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
  Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai
foundation
Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
Long lasting & tahan sehingga 12 jam
Tidak menutup pori-pori
  Sering diguna pakai oleh makeup artis professional



aku pakai yang ni kod 130..warna paling cerah!..perasan makkk cerah benor..hehe

cara pakai senang je...basahkan span pas tu tenyeh-tenyeh la kat muke ibaratnya tenye pemadam kat muke..hehe..yang penting jangan guna tebal sangat, nanti kesannya pelik pulak..

bila dah seratakan dimuka, barulah gunakan compact powder, yang ni nak ceramah sikit..bila dah gunakan foundation yang cerah, JANGAN sesekali gunakan bedak debu, or compact powder or segala bedak yang cerah..sebaliknya gunakan compact powder yang sama dengan warna kulit...seeloknya gunakan kuning langsat or sawo matang..aku pakai yang ni


ok..gambar tak clear lah!..
jenama Maybelline Clear Smooth Extra
SAND BEIGE

Warna ni memang sesuai dengan semua kulit kat Malaysia..jadi kat sini dia boleh balance dengan color foundation yang cerah tadi..ni teori akulah..haha..pandai-pandai sendiri jekk..kikiki

Hasilnya?? meh ler tengok..aku tak edit langsung taw!!..

ok

tipu..

edit sikit jek..hahahha

tu pon nak kasi flawlesssss lebih..kasi cahaya perlindungan sikit..kikiki



kulit Album yang doplohlima..haha


ecececece..nyampah mak!

eyeliner jek pakai..maskara x pakai sebab x jumpe mane Aiman campak arituh..hahaha


 bagi aku, ok sangat pakai foundation ni, dah x yah susah-susah nak sapu conlcear bagai..skali sapu je dah licin muke..hehhee..memang tahan foundation nih..dari pagi sampai petang kalo pakai muke berminyak sikit jek..takde pulak melekit..seb baik jumpe foundation yang hebat ni..hehehe...jimat duit jugak sebab x payah nak beli conclear..

selain tu as jugak menjaga kulit muka, kalo muke x jaga sush jugak nak tutup liang2 yang terbukak luas..yelah semakin meningkat usia liang2 pori juga terbukak luas..bintik2 hitam dah beranak pinak, tanda2 jeragat juga dah muncul..*bagi warning tu..tumbuh kecik2 jek..kalo x amalkan cara yang betol memang susah nak ilang..orang tgok macam kulit terbakar jek..


 korang boleh tengok dan bezakan ..hasilnya dalam hanya 2 minggu sahaja..hehe..emmang berbaloi sangat..bintik2 hitam dah merata tumbuh, jeragat pon ade tuh..fuhhh..risau bukan kepalang hati nih..jadi cepat2 dapatkan produk ini..


 wah..murahnya!! 50 hengget jek?termurah di pasaran ni..free postage lagi!..gilak la..mane nak dapat kan..hehehe..

 haaaa..As ambik set ni masa mula2..memang lagi cepat kesannya..dalam seminggu muka dah nampak cerah dan kilat2 sikit..best seyyy..hehe



 ni hasil beberapa bulan lepas pakai prduk VN Cosmetic..puas hati saye!!hehee
Muke Aimi sofia lain benor sekarang nih..


As dah setahun gunakan produk ni...Hasilnya sangat berpuas hati dan berbaloi sangat, x payah nak pakai bedak tebal2 sgt...pakai cikit2 pon dah ok..muke nampak natural jek..

jadi cepat2 order gan as yer..
sms/whatsApp;
asmiza 017-7669956

k bye!




cerita lame..tp nak cerita jugak...

salam..dah berkurun lamanya  wayar USB phone baru dijumpai..sangat sadis, ok..baru leh uplod gambar mase  lahirkan Aimi...

Ade yang mengetahui yang saya bersalin awal dari tarikh sebenar..sebulan awal..bayi cukup-cukup matang sahaja..masa nurse enjet untuk matangkan paru-paru baby..Ya Allah..sakit sangat injection tu..sampai kebas2 punggung..kene 2 kali injection setiap 12jam..ha pilihla belah mane nak kene enjet dulu..kiri ke kanan..hahha sudahnye dua-dua belah kebas..kiki...

lepas lahirkan Aimi, Aimi kene tahan ward untuk 1malam, untuk check darah samaada Aimi dijangkiti kuman atau tidak..Alhamdulilah..Aimi tiada sebarang jangkitan, dan boleh bawak balik..sangat happy time tuh..

masa nak checkout untuk ambil Aimi dari ward kanak-kanak, En.Mizan terkejut tengok tangan halus lagi lembut itu lebam kebiruan..YaAllah!..terkejutnya..reaksi muke En.Mizan jelas menampakkan kegusaran dan kepelikkan disitu..kedua-dua belah tangan Aimi berbekas kebiruan..Kasihan Anakku!..mama yang kene jucuk carum pon dah sakit, apatah lagi kamu yang sekecil ini? ahh!kamu memang kuat sayang...

Doktor disitu jelas benar akan wajah En.Mizan yang seolah-olah meminta penjelasan cepat-cepat menjelaskan keadaan sebenar..dia sendiri meminta maaf, dan menjelaskan tentang keadaan itu. Doktor ckap tangan Aimi diambil darah untuk dihantar ke makmal. Jadi semasa proses cucuk jarum itu telah melebamkan tangan si kecil itu..darah Aimi tak nak kuar, jadi doc terpakse tekan-tekan  untuk kuarkan darah yang sikit tu..Sakitnya bila dibayangkan..mesti menangis sampai tak de suarakan..ermm... doc cakap lagi, terpaksa buat macam tu, kalu tak..kita tak tahu apa yang berlaku nanti kalo x di check..

Yelah..kami redha je..kalo boleh biarlah mama je yang sakit dari budak sekecil ini yang sakit..x sanggup nak tengok...Tp Alhamdulilah..Aimi Sofia menjadi anak yang sangat sihat dan sangat bijak..dah nampak bijaknya...

meh tengok lebam Aimi..tp dalam gambar ini kurang jelas sikit lebamnya sebab faktor pengcahayaan..

see..halus je tangan Aimi kan?lemak2 pon takde lagi..kulit berkedot2 sebab takde lemak

biru hijau2 sikit..kalo tengok secara live pekat sangt hijaunye tuh...

sian anak mama tau...
ermm..mase ini ari-ari tengok lebam Aimi makin kurang atau tidak..2minggu lepas tu barulah kurang..lege sangat..doc cakap tak perlu letak minyak atau tuam..jadi kami ikot nasihat doc..takot pulak kalu lagi mudarat kalo buat sume tu..

oklah..tu je nak share..hehe..
K bye.!

Tuesday, 24 April 2012

Mendidih bersama Cleverbot.com

di pagi hari yang comel ini, sangat-sangat berkesan untuk menstresskan diri sendiri dengan melayan robot hebat ini..dengan melayari Cleverbot.com paras kesabaran anda akan menipis yer..hahaha..meh layan robot ni..




ceh...derhaka la tuh!..huh..dah mendidih da nih!!...uji la kesabaran korang plak..hehehhe

Monday, 23 April 2012

Hai Belog-Ku...sob..sob..

Ya Allah..lamenye dah tak update belog ini..kalahkan menteri pulak bznye yang amat..hehe..bz menguruskan anak-anak..sekarang ini anak-anak dah semakin bertambah jadi pengurusanya ade kelam kelibut sikit..sane jerit, sini pulak jerit..sane nangis,,sini pulak sambung..huhu..meriah rumah sekarang ini..Apepon saye rase bersyukur dengan anugerah yang diberikan pada saya..rezeki anak2 untuk saye..merekela harta saya dunia 
 akhirat..

sekarang ini Aimi Sofia dah 2bulan lebih..sangat pantas masa berlalu..tup-tup dah dekat 3bulan dah..dan abangnya?dah masuk setahun 5bulan..wow!..hehe..dah besar anak-anak mama...bila teringatkan kaletah Aiman sebagai Abang boleh geli hati bila fikirkannya..mane taknya..bila adiknya start menangis, Aiman pon ikot suare aimi nangis..seolah2 mengejek suara adik die yang halus tu..hahaha..sabor jelah..

Aimi Sofia..dah bertambah bijak..bijak dari biasa..kalo baby lain rasenye tido je kot kalo dalam kereta..tp beliau tidak..sanggup berjaga walaupon mengantuk..lagaknya macam orang dah besar jek..hehe..dan cerewetnya bukan main lagi..kalo bunyi bising sikit mula lah mukenye dicebik2..tak boleh tido katanya...ishhh...

meh kita tengok Aimi dah dua bulan cmner rupanya....

cik bambam...
 Taraaa..inilah hasilnya minum susu ibu..hehe..menternak lemak dipipi..huhu..pp aimi ni dah lebih2 lebor dah..mama tengok sendiri pon geram..macam nak geget- jek..hehhee..


Abang Aiman!..hehehe
ok lah..sambung nt yaa..bye