Tuesday, 7 February 2012

salam Sejahtera..

Salam sume..

Sebenarnya banyk yang nak dikongsi dengan anda semua. macam2..tapi tak sempat nak uptade..
well, kebanykannye dah tahu saye masuk Hospital akibat leaking dan bleeding pada 31/1/12..itu sume x dirancang..yelah..tengah semangat2 nak pergi office..tetiba jadi mcam ni..PLUS banyk lagi plan dlam jangka mase sebulan sebelom bersalin..sekarang tak sangka lagi 2 hari saja saye akan bersalin..

Lain rasenye sebb dah ade TARIKH tetap untuk bersalin. Lainlah kalo tetiba sakit then terus bersalin..hehe..ini tidak..kene masuk hospital, masuk ubat..dan masuk ubat lagi untuk pengecutan rahim agar baby kuar..harapnya sakit kali ini skejap juga mcam Lahirkan Aiman Hariz dulu..Hopefully..hehe..

31.1.12
630am
Perot rase tak selesa jek..ingatkan sebb baju..tukar baju 2kali sebb perot x selesa betol..Then nak sidai baju, terase sakit kat bawah...rase mcm kepala baby jek..pedih!...the check, ade darah...alamak..terus kejot En.Mizan...sempat jugak sedai baju sume..hehehe..seb baik Aiman tido lenaa..

7.am
Gerak pergi hantar Aiman umah pengasuh, pas tu g HSA..then mase nak kuar kete..ade leaking plak..abes basah seat..tp x banyk..seb baik kete sendiri..kalo kete orang sian plak..hehe..

8am
doc check jalan dan scan..then ambik sample takot ade kuman..doc beri penerangan sebarang kemungkinan y akan berlaku..yang pertama, mungkin jangkitan kuman..sebb tu ade leaking sket..bile ade jangkitan kuman doc akan kuarkan baby awal..takot kalo baby kene virus tu..bahaya doc ckap..kalo virus tu dah teruk, kemungkinan peluang baby akn hidup 50-50..berkerut kening time tuh.takot!..mintak2 x de pape..yang kedua memang nak bersalin..jd kene admit untuk pemantauan rapi...Mase tu doc check air ketuban saye pon dah kurang, tp tidak ditahap berbahaya..Doc cadangkan agar saye lahirkan byi pada 36minggu kehamilan, sebb air ketuban dah kuar..tkot baby kene jangkitan kuman..kate doc bayi time dah matang dan ckup kuat..InsyaAllah anak saye memang kuat!...kuat semangat!..InsyaAllah sume akan ok!..motivasikan diri sendiri..

11am
Masuk wad class 1..dah ade 3orang dlm bilik tu..huhu..ramah2 sumenye..dan semua belom bersalin lagi...
macam2 cter la..kebanyakan kes mcm saye..ade leaking dan bleeding..tp kandungan mereka baru lagi dalam 26-28minggu..jd mereka dah menetap lebih lame dari saye..hehe

--

sepanjang saye di ward..doc sentiase dtg pantau..dan nurse akan round setiap 2jam ambik tekanan darah dan dengar jantung baby...dan sepanjang 5 hari di hospital..dah stop leaking...bleeding ade sket2 jek..tp x sempat tujuk kat misi..hehe..dah buang dah..

Mase tido saye pulak..mase hari pertama memang x leh tido..biaselah tempat baru..hari kedua En.Mizan hantar bantal Busuk saye..kikiki...dapat baring kat bantal saye tu terus leeenaaaa tidur saye smpai pg..haha..sedar pon bile Doc or Nurse yang kejot..kikiki..seb baik air lior basi x lelehh..haha..

Rindu pada En.Aiman pulak jangan cakaplah..naseb Baik dalam phone ade video2 Aiman yang dirakam..boleh ubat rindu sket...


Esok saye akan serah diri...dan 9hb akan INDUCE..fuh..berdebar+takot sebenarnya..tp kuatkan semangat untuk anak2..InsyaAllah Allah akan Melindungi saye..

kepada rakan2 sume...Semoga kita berjumpa lagi..InsyaAllah saye akan update pas bersalin nt yer...saye pon x sabar2 nak update gmbar baby..hehe...



Wasalam
----

3 comments:

  1. Semoga selamat As...xsabar juga tengok bb ke-2 As...Banyak2 Doa dan Berzikir yer.....Semoga Allah melindungi As dan Bb.......Akk plak yang xcited nie hah....

    ReplyDelete
  2. akak doakan as n baby slamat smuanya..amin..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum As
    apa khabar sekarang?
    harap2 As dan baby selamat
    sakit kan kalau kena induce (berdasarkan pglmn akak)

    ReplyDelete