Wednesday, 29 February 2012

bunga telor teddy yang comel2...

salam sume..sekarang saye tengah survey2 bunga telor teddy..oh!..sangat lah OHSEMnyer!!..cute2 dan cantik..lagi color pink..mari jengah di FACEBOOK  CUTEZTEDDY sangat Comeyyyy!!..harga pon sgt perpatutan..hehhee


cute giler yang nih!!!! LIke sejota kali!












merembes airlioq tengok kekiutan bear2 nih..hehhehe...tgn pon gatal nak p order..nak kire duit poket gak nih..hhehehe...InsyaAllah Ade rezeki nak wat mcm ni...yeahh!..


oklah..nak cuci mate lagi..hehehhe

Monday, 27 February 2012

excited untuk Aqiqah Aimi Sofia

Salam..skang tgh sibuk2 search macam untuk Aqiqah Aimi nt..hehe..InsyaAllah saye jempot anda semua..kalo sudi datang ye..hehe..

excited sebb nak pilih color pink..hehe..mase Aiman warna Gold n cream..kali ni pink cream...mesti cute jekk..

meh kita tgok ape y saye dpat..







gambr2 ihsan En.google...hehe


ni pelamin mase Aqiqah Aiman..











x sabar.....!!!..hehehe..



InsyaAllah nak buat Pada 1 April nanti..pape pon tunggu kad rasmi okey..

Bye2..

nak search2 lagi nt..

Thursday, 23 February 2012

Lahirnya Aimi Sofia Mohamad Hamizan..


Salam semua...Alhamdulilah, setelah sekian lama dapat jugak saye luangkan mase berbelog..arini genap 13hari usia Aimi Sofia..Alhamdulilah..semuanya selamat..ibu dan anak sihat..sekarang dah ade 2 orang anak..agak kelam kabot sikit..hehe..tp sgt happy bile tgok keletah dorang..

Rentetan kelahiran Aimi Sofia:

Rabu 8 Feb 2012 : 2pm
serah diri di ward 1 HSA..dapat bilik yang best...dapat tengok laut..hehe..gambor pemandangan ade dalam HP..tp x de cable plak nak upload..petang2 boleh jalan2 kat balkoni ..sgt indah..hehe..

5ptg
Doc pakar dan yang lain datang buat pemeriksaan..doc ckap pukul 10am esok Khamis (9 Feb 2012) doc akan masukkan ubat atau induce..sebelom tu doc akan check 'jalan' dulu..ok..time ni dah berdebor2 dah..redha jelah..


sepanjang malam tak lena tidor memikirkan esok, malam tu dah siap2 ckap dengan baby, esok baby kene keluar..nt boleh jumpe dengan abg Aiman..hehe..2hari sebelom masuk ward, saye dah siap buat air selusoh..air Akar fatimah yang dah direndam..lepas tu saye bace yasin, doa yang baik2 untuk kandungan dan diri sendiri..

Khamis 9 Feb 2012 4am
Tersedar, bangun tidor..wat air milo campurkan sikit dengan air akar fatimah..niat supaya segalanya berjalan lancar..dan saye niat jugak supaya jalan dah bukak..jd tak yah nak induce..hehe..(mintak2lah)

10.30am
doc panggil untuk masukkan ubat..doc selok dulu sebelom masukkan ubat..takot jalan dah bukak..jd mase kene selok tu doc ckap..'eh..jalan dah bukak lah!'  saye pon tanye..'dah bape cm doc?' mase ni suke giler..mcm nak lompat2..hehe  'dah 3cm dah ni..bagus2..jd x yah nak induce lah..awak dah boleh bersalin mcm biase..kita tunggu lagi 4 jam, nt saye check jalan lagi..kalo dah 4cm kita dah boleh hantar awak ke labour room..baguslah baby nih..mcm tau2 je kene kuar arini..' tulah kate2 doctor Norhidayati..senyummm jek die..
saye pon call En.mizan katekan saye dah bukak 3cm..hee...mase ni dah rase syukur..boleh bersalin mcm biase..

4pm..
doc check jalan lagi...dah bukak 4cm..terus dihntr ke labor room..Alhamdulilah..time ni dah dup dap dup dap..x sakit lagi nih..

6pm
kontraksi sikit2..dah masukkan air 2 botol,  pukol 630 doc dtg then bg ubt untuk cepatkan kontraksi..

630pm
ubat dah jalan...memang sakit..hhehhe..kemudian nurse bagi injection tahan sakit..ubat ni sgt  mengantuk okey..sakit tetap rase..tp mengantuk la sgt..sehinggakan kontraksi yang paling kuat pon saye masih lagi terlelap..sepatotnya saye dah boleh meneran..tp dek layankan mate yang gantok..sanggp saye tak meneran..meneran pin x kuat..sebb x de tenage...

7pm
En.Mizan masuk melawat..saye pon x ckap pape kat die..cume ckap 'sakit bang'..pas tu tido balik..haha..

730pm
doc tgok graf jantung baby x cntik..sebb baby dah pusing2 kat dlam..jd doc nak masukkan alat lekatkan kat pale baby, nak dengar jantung baby..'dlm hati..macam2 pulak..'  jd, doc pon selok2 nak masukkan alat tadi..entah macam mane, ade terase nak teran pulak..so..saye terann jek..hehe..nurse dtg tolong doctor, nurse tolong bukak kan servik..automatic rase meneran semakin kuat, doc pon mcm terkejot sebb pale baby dah kuar cikit..jd die x boleh masukkan alat tu..bile kontraksi dtg saye pon push..bile pale baby dah kuar sepenuhnya, nurse suruh stop dan tarik nafas..pas tu nak kuarkan bahu baby pulak..sakit jek saye terann..2x teran terus terase tali pusat baby kuar skali..Alhamdulilah..tu maknenye baby saye dah kuar.tepat jam 7.45pm...

baby kene admitted ward baby sebb doc nak check darah takot ade jangkitan kuman..sehari je baby admitted..saye kuar ward 10 Feb 2012 dengan baby skali..Alhamdulilah...semuanya selamat..

baru beberapa minit kuar dr perot mama...

Dlam lift..nak pergi susukan Aimi kat ward baby..


azankan Aimi....   

dah nak balik daaa.....aimi dah boleh kuar arini..

Aimi Sofia Binti Mohamad Hamizan...


Semoga anak mama yang ini jd anak yang solehah..bijak pandai..anak yang sihat tubuh badan..anak yang taat pada ibu bapa agama dan perintah Allah..dan..semoga Aimi Sofia menjadi anak yang terbaik di kalangan yang terbaik...InsyaAllah...Amin..

Tuesday, 7 February 2012

salam Sejahtera..

Salam sume..

Sebenarnya banyk yang nak dikongsi dengan anda semua. macam2..tapi tak sempat nak uptade..
well, kebanykannye dah tahu saye masuk Hospital akibat leaking dan bleeding pada 31/1/12..itu sume x dirancang..yelah..tengah semangat2 nak pergi office..tetiba jadi mcam ni..PLUS banyk lagi plan dlam jangka mase sebulan sebelom bersalin..sekarang tak sangka lagi 2 hari saja saye akan bersalin..

Lain rasenye sebb dah ade TARIKH tetap untuk bersalin. Lainlah kalo tetiba sakit then terus bersalin..hehe..ini tidak..kene masuk hospital, masuk ubat..dan masuk ubat lagi untuk pengecutan rahim agar baby kuar..harapnya sakit kali ini skejap juga mcam Lahirkan Aiman Hariz dulu..Hopefully..hehe..

31.1.12
630am
Perot rase tak selesa jek..ingatkan sebb baju..tukar baju 2kali sebb perot x selesa betol..Then nak sidai baju, terase sakit kat bawah...rase mcm kepala baby jek..pedih!...the check, ade darah...alamak..terus kejot En.Mizan...sempat jugak sedai baju sume..hehehe..seb baik Aiman tido lenaa..

7.am
Gerak pergi hantar Aiman umah pengasuh, pas tu g HSA..then mase nak kuar kete..ade leaking plak..abes basah seat..tp x banyk..seb baik kete sendiri..kalo kete orang sian plak..hehe..

8am
doc check jalan dan scan..then ambik sample takot ade kuman..doc beri penerangan sebarang kemungkinan y akan berlaku..yang pertama, mungkin jangkitan kuman..sebb tu ade leaking sket..bile ade jangkitan kuman doc akan kuarkan baby awal..takot kalo baby kene virus tu..bahaya doc ckap..kalo virus tu dah teruk, kemungkinan peluang baby akn hidup 50-50..berkerut kening time tuh.takot!..mintak2 x de pape..yang kedua memang nak bersalin..jd kene admit untuk pemantauan rapi...Mase tu doc check air ketuban saye pon dah kurang, tp tidak ditahap berbahaya..Doc cadangkan agar saye lahirkan byi pada 36minggu kehamilan, sebb air ketuban dah kuar..tkot baby kene jangkitan kuman..kate doc bayi time dah matang dan ckup kuat..InsyaAllah anak saye memang kuat!...kuat semangat!..InsyaAllah sume akan ok!..motivasikan diri sendiri..

11am
Masuk wad class 1..dah ade 3orang dlm bilik tu..huhu..ramah2 sumenye..dan semua belom bersalin lagi...
macam2 cter la..kebanyakan kes mcm saye..ade leaking dan bleeding..tp kandungan mereka baru lagi dalam 26-28minggu..jd mereka dah menetap lebih lame dari saye..hehe

--

sepanjang saye di ward..doc sentiase dtg pantau..dan nurse akan round setiap 2jam ambik tekanan darah dan dengar jantung baby...dan sepanjang 5 hari di hospital..dah stop leaking...bleeding ade sket2 jek..tp x sempat tujuk kat misi..hehe..dah buang dah..

Mase tido saye pulak..mase hari pertama memang x leh tido..biaselah tempat baru..hari kedua En.Mizan hantar bantal Busuk saye..kikiki...dapat baring kat bantal saye tu terus leeenaaaa tidur saye smpai pg..haha..sedar pon bile Doc or Nurse yang kejot..kikiki..seb baik air lior basi x lelehh..haha..

Rindu pada En.Aiman pulak jangan cakaplah..naseb Baik dalam phone ade video2 Aiman yang dirakam..boleh ubat rindu sket...


Esok saye akan serah diri...dan 9hb akan INDUCE..fuh..berdebar+takot sebenarnya..tp kuatkan semangat untuk anak2..InsyaAllah Allah akan Melindungi saye..

kepada rakan2 sume...Semoga kita berjumpa lagi..InsyaAllah saye akan update pas bersalin nt yer...saye pon x sabar2 nak update gmbar baby..hehe...



Wasalam
----