Tuesday, 17 January 2012

Hospital Bag List

Salam semua...pagi yang sungguh indah bila g keje td dapat tgok matahari terbit..sangat cntik..lalu Danga Bay, so shining2 air laut tu nmpak sangat cantekk lah..SubhanaAllah!...bersyukur pada Allah kerana masih lagi bernafass...

-

-

Semalam sgt rajin menghapdate belog kan..jd arini dengan gegehnye nak update pasal list nak dibawa ke Hospital...hehhe..serius ni...saye pon belom sediakan sepenuhnya barang2 baby..baju, barut & lampin saye x basuh lagi..plan nyer cuti CNY ni baru nak buat...hehe..yekeee...leh caye ke aku nih..haha..hokeyy..

-

-

hmm..tahun 2010 mase kat hospital lahirkan Aiman Hariz, macam2 saye hangkot ..padahal 2 hari jekk dok pistal tu..dengan beg saye, beg baby..dah mcm nak berkampong seminggu jek..ade je yang dibawak En.mizan kalo waktu melawat..kadang2 bukan waktu melawat pon dtg bawak barang jugak..sebab alasan nak jumpe saye..kikiki..guard2 kat c tu eksen cikit..hehe..sebab tulah barang jd melambak..kahkahkah...

-


adakah tahun ini sama jugak??oh..kite tgok kan je nt..hehe..ok. meh kite tgok list ape yang nak dibawak ke Pistal...


KEPERLUAN IBU

1. Buku merah 
- kalu yang bersalin di kerajaan..WAJIB ade nih..

2. T-Shirt - 2 helai

3. Kain batik - 3 Helai

4.Maternity Pad - 10 pcs
  (takot kalo darah kuar banyak, kene kerap tukar)

5.Disposable Panty 
- 1 set tu ade slm 7-8pcs kot..

senang..dah guna basuh n buang..x payah bawak balik..nak guna semula pon boleh..hehe

6. Sweater

7. Stokin

8. Selipar

9. Alatan Mandi 
( Berus gigi, Ubat gigi, Sikat Tuala Mandi ,Sabun)


10. Air Selusoh/Air Zam-Zam
wajib ade ni..nt nurse akan tanye mase nak masuk labour room..'dah minum belom air selusuh?' x pon bawak jekk air tuh ke labour room pon boleh..hehe


EXTRA:
camera, MP3, Yassin, Al-Quran
Makanan , Termos
 Plastic Bag


KEPERLUAN BAYI


  1. Baju - 2Helai
2. Seluar- 2 Helai

3. Lampin - 2 Helai

4. Blanket

5. Sarung kaki & Tangan  - 2Set

6. Barut

7. Towel/Small Towel - 2Helai

8. Pampers - 10psc

9. Baby Wipes

10. Minyak Telon/YuuYee


-

-

ok la ni kot..hehe..saye pon ade lagi yang x packing, padahal dah 8bulan..sepatotnye dah kene stanby dlam kereta or office..manelah tahu emergency kan..kikiki..Mase Aiman dulu bukan main semangat gile..7 bulan dah packing dlm kete..hehe..

No comments:

Post a Comment