Wednesday, 7 September 2011

Kelihatan Cantik Bergaya di pagi raya?Rahsia??

Salam semua..arini ade mood nak update blog...

saye nak kongsikan ape yang saye tepekk kat muke saye ari-ari..dan hari raya aritu terselah la kejelitaan yang pura-pura..hehe...mane taknye, dengan Foundation, pas tu tepek lagi dengan concealer..huhu..segala jerawat mahupon jeragat tiada lagi dimuke..sangat hebat!..ibaratnye telah melakukan pembedahan plastik gituu..ehhe..

Tp, segala peralatan makeup saye hanyalah sederhana saja..bukan nye jenama terkenal macam  si Bobbie Brown, or MAC or mcam-macam lagi..x mampu weii nak beli jenama-jenama tuh..dalam mimpi jelah saye boleh pakai..hehe..yang penting kulit anda x de elergi dengan barang yang murah..kulit saye ni kulit murah-murah je..tu yang kental bile tepek dengan makeup-makeup tu..hehe..

ok..start dari basic...pelembab muke saye gunakan Mustika Ratu
dari kolej dulu lagi pkai ni..mase dulu beli hanya 5hengget je kaw..


kedua..Foundation..dari Maybeline..

saye gune warna NATURAL
Ramai yang complen bile pakai bende nih susah nak sapu ke seluruh muke...saye?ok je..hehe..kalo pakai jari memang cepat kering, then jari kite pon kene basuh lepas tuh..leceh la..saye gunakan span basah..ok je..senang nak sapukan diseluruh muke...

Concealer Maybeline 



saye mengunakan color no 1 x silap..yang light yer..tepek kan saje di bawah mate, atau dimana-mana tempat yang ingin di tutupi..hehe..dan kemudian sapukan perlahan-lahan..



Compac Powder
Maybeline

dulu pakai ini

skang pakai ini..sangat besttt!

saye pakai 'Sand Beige'...jadi muke x terlalu puteh melepak...just nice color..same dengan color tangan..hehe...


Eye Shadow
Bebas


huhu..tengok la..murah saje saye punye makeup..tp serius..color die sangt cantik dan tahan lama..yang ini beli secara online di Purple's Shoppe Full
sangat berpuas hati..ownernye pon ok..

Eye Liner
Maybeline

sangat cantik dan senang..hehe


Mascara
SilkyGirl


dari Kolej ni pakai benda nih...

Blusher
oo..yang ini saye beli di Jalan TAR..wah..dengan bangga bagitau..haha

Lips Gloss

Sangat suweet pakai ni..

Lipstick
Maybeline

sangat cantik colornye..


Eyelashes
MAC

Beli dengan Cik Purple Shop..2hengget je..



Brushes Set

Set ini 12Hengget jek.. sgt sesuai untuk travel..


ok..sekian sudah..inilah die set-set pembedahan saye semasa hari raya aritu..hehehe...tanpa benda ini semua, tak la meletop time raya..haha...


No comments:

Post a Comment