Monday, 19 September 2011

Kahwen + Raya = nikmat hari raya


Salam kepada semua....

Selamat Hari Raya kepada Uolss!..
belog ini nampknye semakin sakit..ini disebabkan Tuan punye belog sebok mementing diri sendiri dengan beraya dan open house sane sini...sorie la belog...

memang terlalu bz sepanjang bulan ini, sampaikan gambar raya pon smpai sekarang tak upload-upload lagi..InsyaAllah nt uploadla..*raya haji kot baru uplod..hehe

sepanjang minggu bz dengan beraya rumah ke rumah, motip sampingan nak kumpol duit raya untuk Aiman Hariz..hehe..Alhamdulilah..reziki anak-anak memang murah..

Sabtu lepas My BFF dah selamat bersanding di sebelah pihak lelaki di linggiu..Mia, kamo nmpak sgt Cantik dan comel dan kiut dan miut..semualah..terserlah kecantikan kamo..sgt cantik ok..terase nak naik pelamin lagi sekali jeee..

Banyak kenangan dengan Mia nih..salah sorang kawan yang rapat mase kat umah sewa dulu..meh layan pic beliau yang HOTT!

 







TAHNIAH MIA dan IWAN


dan seterusnya adalah Puan Mieja...
 






 
 
rakan seOffice...Tahniah pada kamu Mieja& Mamat..kamo sgt cantik!!

 




doa untuk pengantin

'Semaikanlah di atas kedua pengantin perasaan kasih sayang. Tunjukkanlah kepada keduanya jalan petunjuk dan taqwa. Lanjutkan umur keduanya di dalam kehidupan bahagia dan menggembirakan. Sentiasa dalam ketenangan dan lapang dada. Himpunkanlah di antara keduanya persefahaman dan kemesraan, dan jadikanlah hidup keduanya sentiasa merasa Qana‘ah (kecukupan) dan terpelihara dari segala godaan. Kurniakanlah Ya Allah! Kepada keduanya keturunan yang soleh dan solehah. Limpahkanlah Ya Allah! Keduanya nikmat yang berkat.  Luaskanlah kepada keduanya pintu rezeki. Peliharalah keduanya dan lindungilah Ya Allah dari fitnah-fitnah hidup. Jauhilah keduanya perangai buruk dan kurniakanlah keduanya peliharaan Mu dan keredha Mu Ya Allah.'

Amin........

Wednesday, 7 September 2011

Kelihatan Cantik Bergaya di pagi raya?Rahsia??

Salam semua..arini ade mood nak update blog...

saye nak kongsikan ape yang saye tepekk kat muke saye ari-ari..dan hari raya aritu terselah la kejelitaan yang pura-pura..hehe...mane taknye, dengan Foundation, pas tu tepek lagi dengan concealer..huhu..segala jerawat mahupon jeragat tiada lagi dimuke..sangat hebat!..ibaratnye telah melakukan pembedahan plastik gituu..ehhe..

Tp, segala peralatan makeup saye hanyalah sederhana saja..bukan nye jenama terkenal macam  si Bobbie Brown, or MAC or mcam-macam lagi..x mampu weii nak beli jenama-jenama tuh..dalam mimpi jelah saye boleh pakai..hehe..yang penting kulit anda x de elergi dengan barang yang murah..kulit saye ni kulit murah-murah je..tu yang kental bile tepek dengan makeup-makeup tu..hehe..

ok..start dari basic...pelembab muke saye gunakan Mustika Ratu
dari kolej dulu lagi pkai ni..mase dulu beli hanya 5hengget je kaw..


kedua..Foundation..dari Maybeline..

saye gune warna NATURAL
Ramai yang complen bile pakai bende nih susah nak sapu ke seluruh muke...saye?ok je..hehe..kalo pakai jari memang cepat kering, then jari kite pon kene basuh lepas tuh..leceh la..saye gunakan span basah..ok je..senang nak sapukan diseluruh muke...

Concealer Maybeline 



saye mengunakan color no 1 x silap..yang light yer..tepek kan saje di bawah mate, atau dimana-mana tempat yang ingin di tutupi..hehe..dan kemudian sapukan perlahan-lahan..



Compac Powder
Maybeline

dulu pakai ini

skang pakai ini..sangat besttt!

saye pakai 'Sand Beige'...jadi muke x terlalu puteh melepak...just nice color..same dengan color tangan..hehe...


Eye Shadow
Bebas


huhu..tengok la..murah saje saye punye makeup..tp serius..color die sangt cantik dan tahan lama..yang ini beli secara online di Purple's Shoppe Full
sangat berpuas hati..ownernye pon ok..

Eye Liner
Maybeline

sangat cantik dan senang..hehe


Mascara
SilkyGirl


dari Kolej ni pakai benda nih...

Blusher
oo..yang ini saye beli di Jalan TAR..wah..dengan bangga bagitau..haha

Lips Gloss

Sangat suweet pakai ni..

Lipstick
Maybeline

sangat cantik colornye..


Eyelashes
MAC

Beli dengan Cik Purple Shop..2hengget je..



Brushes Set

Set ini 12Hengget jek.. sgt sesuai untuk travel..


ok..sekian sudah..inilah die set-set pembedahan saye semasa hari raya aritu..hehehe...tanpa benda ini semua, tak la meletop time raya..haha...


terlambat ucap selamat hari raya


Uhuk-Uhuk...

pura-pura tak sihat..hehe..

Assalamualaikum semua...*senyum simpol..ye...saye nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada anda, anda dan anda semua yang singgah lalu di blog nie...nak mintak maaf kalau-kalau ade buat salah kan... 0-0 eaa...

banyak sebenarnye nak diceritakan sepanjang 2minggu yang lepas..dengan En.Aiman demam, kemudian dapat hadiah extra..dapat Campak plak..hehe..sian beliau..sian anak mama..kesian sangat2...sedih mama tengok ..nanges dalam hati T_T

nt saye uplodkan ye gambar En.Aiman yang celoreng-colereng mukenye pakai ubat sapu..hehe..

meh la layan gmbar saye dan aiman...ade byk gmbr..tp x tersempat nak edit-edit...nt saye update lagi yer...

 









Tahun ini hijau..ehhe..tudung tu x boleh blah..haha..dah x tahu dah nak pkai tudung hape..nak beli kat angsana harge dekat seratus lebih..kat bazar Kota Tinggi cume 40hengget!..Nyesal..Nyesal cik Salmah x beli!..ehhehe...last2 beli kat Giant Extra..harga nye ganya 50shj..ok la tu nakk....hehe

ok..next enrty pasal gambr lagi yer...tunggu jelah..