Monday, 22 August 2011

Selamat Pagi Isnin....Kesimpulan Bershoping Raya..

Salam Readers semua...*ade ke readers yang bace blog nih?ngehh...

pagi Isnin yang begitu Hening..biaselah.hening dan bening bile nak bangun pagi.rase sayanggg nak bukak mate..hehe..malas la senang cakap...dengan awl sampai di Opis..boleh belek-belek FB dan bace paper secara Online adalah rutin yang wajib setiap pagi yer..hehe

SABTU:




ok, nak bercerita tentang kisah shoping pada ari minggu lepas...mula-mula try pergi Angsana..mak oii..ramainye orang.parking penuh..g angsana nak beli baju.bajet paling mahal pon dalam RM200 jek..tp kalo boleh tu murah la lagi..save bajet sket...

Then pergi survey harga..majority semua R280 KEATAS sehingga RM350...gila la weiii!..baju yang murah ade stakat baju biase jek..tu pon dah cecah dekat RM150...sesak napas aku skejap..bile ade yang berkenan, size plak bermasalah, dimana tangan saye ni terlalu panjang la plak!..haish...sedeyy lagi...ade lagi yang berkenan..harganye RM380 after LESSSS (Katenye diskaun special) RM350...*diskaun la sangatkan?huh...sedeyy lagi..kemudian perasaan semakin berkecamok..terase geram pulak laa..kenape mahal bebenor nihh!..x mampu la weyy..gaji pon ciput..kalo gaji riban-riban tu boleh la kan..hehe...

Tapi ape yang saye perhatikan dekat situ, ramai yang belek-belek je..belinye idokk pon?hehe..agaknye terkesima jugak kot dengan harga yang sgt berpatutan tu..heeee..kemudian pergi kedai kasut pulak setelah hampa dengan baju raya..kasut raya juga begitu..tiada yang berkenan dihati...ku Keciwaaaaaaa...

last-last sebagai kenang-kenangan pergi angsana, saye pon beli kopok lekor dan satar..tu pon satar 1cuck RM3 huh!..makap harga nmpak?hehhee..

AHAd:

                                                                           

 















                     pergi ke Kotaraya....ye..disini banyak jugak baju-baju..TETAPI...harga pon lebih kurang same..kene rajin geledah satu ke satu butik....then dapatla jugak baju yang berkenan..boleh la kot..dari x de..murah pon murah..dapat beli dua helai..baru jek RM120..murah kan?jimat wet aku.hehehe...balik pon boleh bernyanyi riang ria hari raya bersama Aiman Hariz..hehehehe



TETAPI..

Kueh raya saye x beli lagi laaaa.tidak tahu mengapa..tahun ini tidak same dengan tahun lepas semangat nak beli kueh raya, hehe..tahun ni sambil lewe jekk.sebabnye kueh tahun lepas boleh bawak ke tahun raya depan..haaha..pyelah banyak kan??

proses beli kueh raya akan di beli dlm minggu ini, dan pertukaran diut raya juga pada minggu ini..*kene check balik wet dalam bank ade lagi ke tak..huhuhuhu.



nAK letak gak gambor nih:

gagahkan beliau?hahaa




1 comment:

  1. dtgla kl.. sale gile2.. syiok banget.. hehe

    ReplyDelete