Thursday, 11 August 2011

Kueh Raya yang sangat menggiurkan....

Salam untuk semua...




well, tetibe teringat pasal kueh raya..oh!..saye teringat macam-macam kueh dah ni...mase dulu mak selalu buat kueh tradisional..macam sempreeeet, hehe..kueh dahlia, Makmur (saye peminat setia kueh nih) kueh koye...dan bayk lagi la...1 meja tu penuh dengan balang-balang kueh...pas tu bila tengok TV reramai bantai kueh tu..dan tetibe dah abes.Jangan tanye kenape ye boleh abes..haha..sendiri mauu ingat ler..ditambah pula dengan kesedapan kerepek-kerepek ubi, keladi dan pisang..adakah anda dapat menahan napsu bile tgok mereka dok dalam balang je??oh!..saye tidak..pasti mereka2 didalam balang itu akan ku Kunyah2 semuanya..huhuhu..baru dapat menikmati bile tgok TV..kikiki


meh kite tengok kueh-kueh Feveret As Kristal:





Tart Nenas!..giler sedap..kalo dapat yang rapoh-rapoh then bile masuk mulot je terase krim-krim itu pecah dalam mulot!..fuh..lazatnye kau wahai tartt!

Semprit...sedap jugak ni kalo yang pandai buat..ade yang letak perisa taw..ade oren..n ade yang letak ckolat rice kat atasnyer...fuhhh!..Pecah jugak ni dalam mulut..hehe

yang ni kueh popia goreng..pon peveret jugak..skali ngapp je masuk dlam 3bjik..pelahap takot abes org makan..jahat aku kan..hehe

Kueh Koye..ni kegemaran mak den nih..hehe..tiap taun mesti buat...kueh ni diperbuat dari tepong kacang hijau dan gula...sangat senang..dan manisnye kueh ni mcm semanis kurma..hehehhe

kueh dahlia....kalo ikotkan rase mcm same je mcm kueh semprit..hehe..cume bentok je lain..haha

Kueh makmur ini sangat la sesedap rase dan sungguh lazat nikmat dan berkrimmm!..Fuh..dengan gula tabur diatasnye sangt sweet la kueh ni...hehehe

Kueh Sipott!..saye suke kueh ini sambil makan bersama-sama daun karinyee..hehehhhe





  haaa..ni kueh dulo-dulo...skang kueh dah pattern macam-macam..nak nyebot pon belit-belit lidah..hehe..
suke jugak kueh yang ini haaa




Mama Careyy!!..I lapp u la!..mane nak cari mama carey yang lembut n rapoh ekk??sebab kebanyakannye sume kerass!..

I lap u Too Almond London!..Lap u lah..salah satu ferewetku adalah Coklat!..siyes..kalo boleh kueh raya kat umah sume berunsurkan coklat..abes yang dtg beraya gigi rongak..haha

Coklat lagi dan lagi!...suke dan suke!...x tahu la ni namenye kueh hape..

Kueh ini saye panggil kueh hodoh..haha..tp sedapnye hanya yang makan je yang tahu...start suke kueh ini bile kawan seOfiss yang bg makan..dan dengan x malunye saye mintak sebalang lagi..hahaa

Kueh ini sgt sedap..KOT??sebab tengok dari fizikalnye penuh dengan krim-krim kan??Oh!..saye Krim dan lemak2 ckolat x dapat dipisahkan..ehhehe....sedappnye!..



bilelah boleh beli kueh. baju raya..1 pon persiapan x mula lagi..sebab????tunggu FULUS masuk la...heehe...mintak-mintak boss bg bonoss besar punye..kiki..boleh berjimba2 bersama ceman ayizz..

macam-macam nak dibelinye ni..tapi tahankan napsu ku yang serakah ingin membeli belah..COOL As Kristal!..hehehe
..tengok perkataan SALE!SALE! di merata-rata tempat membuatkan mataku perpinor-pinor dan panasss jek..hahaha


ok...selamat Bernuka puase ye kawan2...










                                                      

No comments:

Post a Comment