Friday, 1 July 2011

Teringat.....

Salam semua...

kisah hari Jumaat arini Munasabahkan diri..Tenangkan jiwa..

Dulu, mase ak kecik-kecik, mak aku selalu bangun awal. buat sarapan, basuh baju, buat kerja umah...die bangun seawal 5pg aku rase....awal gler.mcm nak bersahur je..

time tu aku tengah tido lagi..tetibe bunyi ketang-ketong kat dapor...dlm hati..'awalnye mak bangun, wat pe aje la tu kat dapor'...then ak terpikir, nt pas aku kawen, boleh ke aku bangun awal mcm tuh..buat sarapan tok suami n anak..buatkan bubur anak..aduii..lecehnye..x yah kawen lah!..tp gatal gak kawen..heehe...rugi ooo kalo x kawen..

jadi suri rumah memang jadual padat..dari pagi smpai ke ptg n ke malam..huhu.kalo bekerja lain sket jadualnye..

Jd Cternye skang, aku sudah pon berkawen dan ade ank dah pon!..hehe..Alhamdulilah, memang x sangka secepat ni.lagi2 bab anak..memang betol la, ank itu ade rezekinye sendiri..dan kite juga menumpang rezeki itu..Terima Kasih wahai Anak...

Macam x percaya bila aku boleh bangun pukol 5pg setiap hari..kecuali hari Sabtu dan Ahad..hehee..Ahad tu kdg2 terlajakkk la..hehe...kasi rehat2 sket badanku..

Pukol 5 pagi bangun, masak kan bubur untuk Aiman..skang die makan bubur yang dicampur dengan carrot, kentang, bilis dan kurma..kadang sayur, bawang goreng...uhuhu..skang die makan dah laju..semangkuk boleh abes..cayalah anak mama!..hehee..

lepas tu mandi Solat dan siap2 untuk ke pejabat...ngam2 siap dlam kol 6.15am...korang rase mcm awal gilerrrrr ak bangun n siap kan?haha..tulah....seb baik aku jenis yang senang bangun pg..aku akan bangun sebelom alarm bunyi..ye.tepok tangan untuk diri sendiri...

sarapan tidak disediakan ye..selalunye beli je kat luar..dan suami pulak bekpes dengan budak2 pejabat die..jd jimat la mase n baguslah untuk aku..kikkiki..

Sebenarnya bersyukur jugak sebb dapat suami yang x cerewet bab makan..ade jugakla part yang diambil berat..
nasib baik die paham dengan isteri die kadang2 ade mood malas dah smpai..jd c suamilah yang ringankan tulang nak menolong..samada masak or basuh kain dan menjemur kain..hahha...Tq daling..hehe

Mcm geng wonderpets la..

ape yang penting??KERJASAMA!

Aper yang Penting?...KERJASAMA!!


ok! Rojer n Out!


gambar tiada unsur jenayah..hehehe

No comments:

Post a Comment