Monday, 20 June 2011

hmmm...Hadapi Masalah Rumah Tangga...

salam..



haa..kasi tajuk yang HOT-Hot baru semangat korang nak bace..ye x?haha....Alhmdulilah, Rumahtangga kami aman bahagia..sedangkan lidah lagi tergeget ni kan plak suami isteri kan??kan? nilah lagu 3 Abdul depa dok baring2 kat kandang kuda..Lomantik gtuuu...auu!

ok, entri kali ni berkisarkan Masalah dalaman rumahtangga, tadi saye kunjung la ke page Kisah Rumah Tangga di Facebook..fuiyoo..berpeloh wei bace masalah dorang nih..

meh saye listkan ape yang dorang luahkan:

Masalah #245: Aku curiga dengan suami sendiri. Suka keluar malam, balik lewat pagi.
- wahh..dah masalah yang ke 245 dah ni..malas nak ambik lari yang 1st..migrin ak bace satu-satu..
- maybe laki die ade hal watu malam..meeting or dating..


Masalah #243: Aku mengandung hasil keterlanjuran dengan suami orang. Aku ingatkan dia duda.
- tak boleh nak ckap pe dah...duda ke laki orang ke yang ko 'ehem-ehem' tu pehal...


Masalah #241: Suami ku curang. Sorok telefon sebab privacy.
- yang ni memang x patot..dlam perkahwinan x ade istilah privasi bg ak..sume harus berkongsi dengan pasangan hokeh!.kalo die melenting ade la tu yang x kene...


Masalah #239: Aku isteri orang. Jatuh cinta dengan suami orang.
- Jatuh cinta gan suami sendiri sudah! jgn ikotkan perasaan..nt menyesal x sudah.


Masalah #238: Setelah 15 tahun berkahwin, baru ku tahu, suami curang
- yer..memang terjadi..ade yang lebih 20tahun baru tahu..sebb isteri percayakan suami 200%...pless..isteri harus ambik tahu segala kegiatan luar suami..kalo ade HP check, email check jugak..bukan queen control taw..langkah selamat..kalo x nak kene tengking korang buat senyap2 ler..hehehe






Masalah #236: Aku suri rumah yang dahagakan kasih sayang suami
- saye nasihatkan akk kat umah pakai yang vouge-vouge wangi2 tantek2...kalo dlm bilik kasi la wangi2 bilik tu..akk pon kene lomantik2 dengan suami..okeh..

Masalah #235: Mak mentua suruh suami ceraikan aku, sebab kulit aku GELAP
- kesian, nak gelak pon ade gak..mak mertua ko tu pesal..mcmla die tu puteh no macm Snow White...x yah layan la..

Masalah #234: Betul ke mak mentua mandrem suami aku?
-tahla.bab mandrem2 ni aku x pass sangat..elok jumpe ustaz ke tanye pe yang patot..


Masalah #230: Suami kata aku menyusahkankan dia. Suruh aku mamp*s cepat.
- g mampos gan die balik..fuuhh! ok ko kene bayk bersabar, slagi x naik tangan ok, kalo dah naik tangan kaki sume baik ko blah..






Masalah #225: Dah 3 tahun kahwin. Aku tak pernah 'puas' bila bersama suami. Aku dah tiada nafsu.
- Sebab penceraian kebayakan adlah kes x puas dengan pasangan..korang kene usaha kan sesuatu..x leh dok diam jek ok..yang penting bgtau gan suami, jgn diam..lame2 nt jd pekasam ko jugak yang makan hati..x kan die nak sedap sorang2...

Masalah #201: Suamiku baik. Tapi aku jatuh cinta dgn suami orang melalui Facebook
- ni totally salah ko..x salah org dah kawen ade FB..tp yang ko g menggeletis nak layan jugak tu pehal..

fuhh!..penat lah....ni baru sikit...dah nak naik migrin nih...

nilah yang ak boleh sharekan sikit2 sal masalah mereka..kene ingat, setiap orang dugaannye lain2..dan sudah tertulis jalannya begitu dan kene redha..yang penting kite kene usaha untuk perbaiki diri sendiri dan terima pasangan seadanya..berdoa lah banyak2 mintak pada Allah semoga rumahtangga dirahmati dan diberkati...
hmmm..bagi ak perkahwinan yang berjaya apabila ade sikap memahami, toleransi dan penyabar..penyabar ni ak letak pada tahap yang tinggi..jika pasangan buat slah, jgn terus marah or tengking..ckap elok2..jgn jatuhkan air muke pasangan..dengan cara ni pasangan akan lebih hormat kite..


ok!..yang belom kahwen boleh jadikan ini sebagai panduan..yekkk..


ok rojer n Out!

2 comments:

  1. thxx ass..!! mmg dijdikan panduann pon...hahahaa...btl2 kena byk sbrkan...

    ReplyDelete
  2. yup daling.hehhee, dlam ape jua situasi sabar la ubat yang paling penting..kan...

    ReplyDelete